Drömmålet gav ÖFK segern mot Europajagande Sirius - i tredjemålvaktens debut

Östersunds FK tog en tung seger borta mot Sirius på söndagen.
Laget vann med 3-2, tack vare Henrik Bellmans drömmål och med allsvenske debutanten Andrew Mills, 26, i målet.
- Fantastiskt att kunna komma in och bidra till att vi vinner, säger Bellman till Dplay efter matchen.

Europa-jagande Sirius tog emot Östersund under söndagen. ÖFK hade inför matchen stora problem på målvaktspositionen, då lagkaptenen och ordinarie målvakt Aly Keita var coronasjuk - samtidigt som Sixten Mohlin också visat upp sjukdomsproblem. Då fick tredjemålvakten Andrew Mills göra allsvensk debut.

Efter nästan tjugo minuter vann ÖFK bollen på egen planhalva och spelade en långboll direkt upp mot Felix Hörberg som sprang med bollen och kunde hitta in med bollen till Blair Turgott som kunde sätta bollen i öppet mål.

Sirius försökte och försökte i den första halvleken, men fick inte in bollen och den första halvleken slutade 1-0 till Östersund - med tredjemålvakten i mål.

I den 62:a minuten skulle Sirius få hål på ÖFK, när Elias Andersson stegade upp för att ta en frispark långt utifrån. Skottet satt fint till höger i målet bakom debutanten Mills i ÖFK-målet.

Men 1-1 skulle inte stå sig länge. Sju minter senare kom Blair Turgott loss och rullade in 2-1 för ÖFK, som återigen var i ledning.

Med sex minuter kvar av ordinarie tid kom Östersund på kontring och inbytte Henrik Bellman fick skottläge - och som han tog vara på det. Med en känslig höger innersida skruvade han bollen runt försvararen och in i det bortre krysset, vilket även var hans första mål i allsvenskan. 3-1 Östersund.

Fem minuter senare skulle Sirius reducera, Axel Björnström kom runt på kanten och hittade in i straffområdet. Där dök Karl Larsson upp och satte 2-3, men det räckte inte.

Matchen slutade 3-2 till Östersund, som tog en tung seger mot Sirius, som i och med förlusten tappade i jakten på Europa.

- Jag är sjukt besviken bara. Vi sätter inte våra lägen och gör man inte det kan så kan man inte vinna fotbollsmatcher, säger Sirius Elias Andersson till Dplay efter matchen.

Sirius: Jonsson - Karlsson, Björkström, Ekdal, Björnström - Roche, Hellborg, Andersson - Sugita, Saeid, Vecchia

ÖFK: Mills - Sonko Sundberg, Haugan, Isherwood, Ouattara - Fritzon, Ssewankambo, Colkett - Hörberg, Turgott, Perry